diagonismoi prokirijeis

calendar

forum live-streaming phones

Επανάληψη Διαγωνισμού Εκμίσθωσης

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 11:15

Ορκωμοσία νέου Προέδρου στο Τοπικό Συμβούλιο Μαυροβουνίου Σκύδρας

Στο Δημαρχείο Σκύδρας, τη Δευτέρα 4/1/2016,ενώπιον της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου, ορκίστηκε νέος Πρόεδρος στην Τοπική Κοινότητα Μαυροβουνίου ο Γεώργιος Καραγιοβάνης του Βασιλείου, στη θέση του αείμνηστου Νικόλαου Παπαθανασιάδη.
Στο νέο μέλος της αυτοδιοικητικής οικογένειας Σκύδρας η Δήμαρχος ευχήθηκε υγεία, δύναμη, καλή θητεία και καλή συνεργασία στον κοινό, καθημερινό αγώνα για την κοινωνική συνοχή και την ορθολογική ανάπτυξη του τόπου μας.
(Συνημμένο φωτογραφικό υλικό για δημοσιογραφική χρήση).

pdfOrkomosia_neou_proedrou_Maurovouniou.pdf

jpgDSC_0161.jpg

jpgDSC_0163.jpg


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Καλωσορίζουμε τη νέα χρονιά 2016 προσδοκώντας τα καλύτερα για όλους τους συνανθρώπους μας.
Ας πάνε στην ευχή τ΄άσχημα και τα πικρά κι ας έρθουν τα όμορφα και τα ευχάριστα.
Οι εθιμικές ευχές, όσο ευπρόσδεκτες κι αν είναι, ωστόσο, δεν αρκούν για ν΄άλλάξουν τη βιωματική πραγματικότητα.
Χρειάζεται αδιάπτωτος κι ενωτικός αγώνας για έναν κόσμο, για μια κοινωνία δικαιοσύνης, αμοιβαιότητας, αξιοπρέπειας και προόδου. Και στην κατάκτηση μιας τέτοιας κοινωνίας μπορεί να συμβάλλουν, με το δικό τους τρόπο, η ανάγνωση και το βιβλίο.
Το βιβλίο είναι φυσικά, μεταξύ των άλλων, μέσον και τρόπος επικοινωνίας. Κι αυτήν την επικοινωνία θα τη συνεχίσουμε με τις βιβλιοπροτάσεις μας για τρίτη αδιάκοπη χρονιά, σε μηνιαία βάση.
Ιδού, λοιπόν, οι βιβλιοπροτάσεις Ιανουαρίου 2016 της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σκύδρας που έχει επιλέξει, για μια ακόμη φορά, η βιβλιοθηκονόμος Ελένη Παπαδοπούλου, τηλ.:2381351960. Τα προτεινόμενα βιβλία προσφέρονται για δανεισμό, όπως κι εκατοντάδες άλλα.
Για τους ενήλικες:1) «Μερτζανή: το δάκρυ της Θράκης», Μάρθα Πατλάκουτζα, μυθιστόρημα, 2) «Σμαράγδι στη βροχή», Άννα Γαλανού, μυθιστόρημα, 3) «Η άγνωστη Κάλλας», Νίκος Πετσάλης - Διομήδης, βιογραφία, 4) «Τι λένε οι άντρες, τι ακούν οι γυναίκες», Λίντα Παπαδοπούλου, ψυχολογία, 5) «Αντίο πάχος», Άρης Γαβριηλίδης, αδυνάτισμα, 6)«Έξι ερωτήσεις του Σωκράτη», Christopher Rhillips,φιλοσοφία, 7) «Φυτοπροστασία: χωρίς χημικά φυτοφάρμακα», Γαβριήλ Πανάγος, οδηγός φυτοπροστασίας, 8) «CSI: καταχείμωνο», Stuart M. Kaminsky,αστυνομικό μυθιστόρημα, 9) «Η κάθοδος των Μυρίων», Curtis Michael Ford, ιστορικό μυθιστόρημα.
Για τα παιδιά: 1) «Δράκοι, βασιλοπούλες κι ένας σκύλος που τον έλεγαν Σαντιγί», Σοφία Γκιώκα - Παπακυριάκου, παραμύθι(από5+), 2) «Αντικείμενα χαμένα με τα χρόνια ξεχασμένα!», Σοφία Χατζηκοκολάκη, ποίηση, 3) «Ντα Βίντσι», Rose Hsu, για τη ζωή και το έργο του, 4) «Δρόμο παίρνω...δρόμο αφήνω: κυκλοφοριακή αγωγή», Γαλάτεια Γρηγοριάδου - Σουρέλη, οδική ασφάλεια, 5) «To κλειδί», Yvon Manffret, μυθιστόρημα (από 8+), 6) «Αλέξανδρος και Άννυ» Λίτσα Παναγιωτοπούλου - Ρίζου, εφηβικό μυθιστόρημα.
Καλό αναγνωστικό ξεκίνημα

pdfProtasi.pdf


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Διακοπή ρεύματος στη Δάφνη Σκύδρας, την Τρίτη 29/12/15.


Με βάση την ενημέρωση του Δήμου μας από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), πληροφορούμε τους συνδημότες μας της Δάφνης Σκύδρας ότι θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015, από τις 12:30΄έως τις 14:30’,προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης του δικτύου. Λόγω της διακοπής του ρεύματος ενδεχομένως να υπάρξει ανάλογη επίπτωση στην ομαλή υδροδότηση του οικισμού.
Παρακαλούμε για την έγκαιρη κι ανάλογη προετοιμασία όλων των ενδιαφερομένων, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα και ευχαριστούμε για την κατανόηση. Τηλ/να Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. για πληροφορίες: 2381023420 ή 1050.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

pdfΔιακοπή_ρεύματος_στη_Δάφνη_Σκύδραςτην_Τρίτη_29_Δεκ.2015.pdf

 

Εκτακτη διακοπή νερού στην πόλη της Σκύδρας.

Λόγω ξαφνικής βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου κι Αργυρουπόλεως διακόπτεται η παροχή νερού στην πόλη της Σκύδρας. Συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας εργάζεται ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που ενδεχομένως να κρατήσει μέχρι το μεσημέρι στις 13:00.
Ζητάμε τη συγγνώμη και την κατανόηση των συμπολιτών μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

pdfΕκτακτη_διακοπή_νερού_στη_Σκύδρα.pdf

ΔΑΣΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΘΗΡΑΣ

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 11:58

ΔΑΣΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΘΗΡΑΣ

pdfΔΑΣΙΚΗ_ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ_ΔΙΑΤΑΞΗ_ΘΗΡΑΣ_2015.pdf

Σε γιορτινούς ρυθμούς ο Δήμος Σκύδρας

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 12:42

Στο γιορτινό, ευδιάθετο κλίμα των ημερών έχει εισέλθει πλέον η Σκύδρα. Το Δημαρχείο, οι πλατείες, το εμπορικό κέντρο, οι οδικοί άξονες έχουν δεχθεί τον περίτεχνο στολισμό που έχει προσαρμόσει την εικόνα της πόλης στο πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δημιουργώντας, ειδικά, το βράδυ μια πολυθεαματική ατμόσφαιρα.
Την Παρασκευή, μάλιστα, 11 Δεκεμβρίου 2015, ο Δήμος Σκύδρας με τη συμμετοχή πολλών μικρών και μεγάλων συμπολιτών κι επισκεπτών πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το άναμμα του φυσικού (από φυτώριο) επιβλητικού χριστουγεννιάτικου έλατου στο κέντρο της πλατείας Δημοκρατίας.
Η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου, αφού καλωσόρισε τους συγκεντρωμένους, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση αλλά και συνολικά η κοινωνία λόγω των αρνητικών οικονομικών καταστάσεων, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία της κι επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή θα είναι δίπλα στους πολίτες. Τους προσκάλεσε δε να περάσουν όλοι μαζί λίγες ώρες ανεμελιάς και ψυχαγωγίας μη ξεχνώντας την αγάπη και την αλληλεγγύη που οφείλουμε στους αδύναμους και πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Ακολούθως, η ίδια και οι παρευρισκόμενοι μετρώντας αντίστροφα έδωσαν το σύνθημα για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που φώτισε με τα λαμπιόνια του όλη την πλατεία. Ταυτόχρονα, φωταγωγήθηκε η πλατεία Δημοκρατίας με το πολύχρωμο Καρουζέλ και η πλατεία Σαφραμπόλεως με τις όμορφες εικαστικές δημιουργίες.
Η δε φάτνη της Βηθλεέμ απέναντι από το Δημαρχείο, αναπαρίστανε το σωτήριο γεγονός της ενανθρώπισης του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.
Παράλληλα, ο ουρανός έλαμψε από τα πολύχρωμα κι εντυπωσιακά βεγγαλικά.
Στη συνέχεια, η δημοτική φιλαρμονική γέμισε την ατμόσφαιρα με τα μελωδικά της ακούσματα.
Πριν, αλλά και μετά το άναμμα του δέντρου τι άλλο παρά χαμόγελα και διασκέδαση: πολλά παιχνίδια, τραγούδια, χοροί, ζωγραφιές και φωτογραφίες. Εμψυχωτές ο Άγιος Βασίλης, ο Ξυλοπόδαρος, ο Μάγος οι βοηθοί τους, και πρωταγωνιστές φυσικά οι μικροί μας συμπολίτες. Επίσης, παραδοσιακές λιχουδιές και ποτά καταναλώθηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση από τους παριστάμενους, ενώ μοιράστηκαν και συμβολικά δωράκια στους μικρούς μας φίλους.
Η Δήμαρχος ευχαρίστησε για την αρτιότητα της προετοιμασίας και της υλοποίησης της εκδήλωσης όλους τους συντελεστές κι όλους τους συμμετέχοντες.
Καλές γιορτές. Καλή χρονιά για όλο τον κόσμο.
(Συνημμένο φωτογραφικό υλικό για δημοσιογραφική χρήση).

jpgDSC_0001.jpg

jpgDSC_0002.jpg

jpgDSC_0005.jpg

jpgDSC_0914.jpg

jpgDSC_0918.jpg

jpgDSC_0921.jpg

jpgDSC_0925.jpg

jpgDSC_0937.jpg

jpgDSC_0943.jpg

jpgDSC_0943.jpg

jpgDSC_0943.jpg

jpgDSC_0965.jpg

jpgDSC_0972.jpg

jpgDSC_0972.jpg

jpgDSC_0974.jpg

jpgDSC_0976.jpg

jpgDSC_0981.jpg

 

 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Την είσοδο του Δημαρχείου Σκύδρας πέρασαν τη Δευτέρα 14/12/2015 οι μαθήτριες και οι μαθητές των δύο τμημάτων της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης του μαθήματος «Μελέτες περιβάλλοντος – Μαθαίνουμε το Δήμο μας», συνοδευόμενα από τις εκπαιδευτικούς τους Σοφία Γενίτσαρη και Πολυξένη Μπαλουκτσή.
Τα παιδιά ενημερώθηκαν πάνω στα ζητήματα διοίκησης – λειτουργίας του Δήμου και περιηγήθηκαν στους εργασιακούς χώρους του Δημαρχείου.
Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου, παρόντων των Αντιδημάρχων Χαράλαμπου Γεραντίδη και Μιχάλη Λαουντού, παραδίδοντάς της μία επιστολή ανά τμήμα. Η Δήμαρχος, αφού τις διάβασε, συζήτησε μαζί τους τα θέματα που επισημαίνονταν κι έχουν σχέση με το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Αναφέρθηκε στον τρόπο που ο Δήμος διαχειρίζεται τις δημοτικές υποθέσεις και στην αναγκαιότητα της συμβολής των δημοτών στην επίλυση τοπικών προβλημάτων.
Τέλος, προτρέποντας τα παιδιά να συνεχίσουν να ενδιαφέρονται για τα κοινά, ευχαρίστησε τόσο αυτά όσο και τις δασκάλες τους ανταλλάσσοντας, παράλληλα, ευχές για τις γιορτινές ημέρες που πλησιάζουν.
(Συνημμένη φωτογραφία για δημοσιογραφική χρήση).

jpg1o_Δημοτικό.jpg


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Γιορτινές ευχές από τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου

Η καρδιά μας, ως φάτνη της Βηθλεέμ, ας υποδεχθεί με ταπεινότητα και ζεστασιά τη γέννηση του Σωτήρα Χριστού κι ας προσφέρει απροσμέτρητα την αγάπη και την αλληλεγγύη σ΄όλους τους συνανθρώπους μας.
Καλά Χριστούγεννα. Ευλογημένο, χαρούμενο και δημιουργικό το νέο έτος 2016.

pdfΓιορτινές_ευχές_από_τη_Δήμαρχο_Σκύδρας_Κατερίνα_Ιγνατιάδου.pdf


Κατερίνα Ιγνατιάδου
Δήμαρχος Σκύδρας

«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»
Σελίδα 1 από 25
Copyright 2013 © Δήμος Σκύδρας. All rights reserved. Designed & Developed by Τμ. Πληροφορικης Δ.Σκύδρας & Centiva Software Solutions